Chinezii ar face orice ca să nu fiu reales președinte, acuză Trump

Donald Trump și-a intensificat acuzațiile la adresa Chinei în contextul pandemic actual, relatează BBC.

Într-un interviu acordat Reuters, președintele SUA a susținut că regimul de la Beijing ar face orice ca el să nu mai fie reales.

În replică, Geng Shuang, un purtător de cuvânt al diplomației chineze a respins scenariul avansat de liderul de la Casa Albă și și-a exprimat că politicenii americani nu vor implica statul asiatic în disputele lor.

Pandemia a blocat economia americană, al cărei avans reprezenta punctul forte din campania electorală a lui Donald Trump pentru prezidențialele din noiembrie.

În ultimele 6 săptămâni, numărul cererilor de șomaj a crescut la 30 de milioane în SUA.

Donald Trump insistă că autoritățile chineze ar fi trebuit să informeze mai rapid restul lumii despre efectele noului coronavirus.

Deși a invocat că Beijingul va trebui să plătească pentru actuala criză, președintele american nu a prezentat vreun plan concret în acest sens.

Toate indiciile privind originea coronavirusului vor fi „atent examinate”, a avertizat Donald Trump.

„Vom vedea de unde provine. Există mai multe teorii, teoria laboratorului, teoria liliecilor, aşa că se poate să fie venit de aici, se poate să fie venit de acolo. Dar da, avem oameni care cercetează în amănunt toate aceste ipoteze, oameni din cadrul comunităţii ştiinţifice, oameni din cadrul comunităţii de informaţii şi alţii”, a punctat președintele.

Serviciile americane de informaţii au ajuns la concluzia că virusul nu a fost fabricat sau modificat genetic şi au respins, totodată, cea mai extremă teorie a conspiraţiei, cea conform căreia chinezii ar fi creat şi eliberat coronavirusul ca pe o armă biologică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS