Confidenţialitate

China: Ursul polar ținut captiv într-un centru comercial ar putea fi salvat. Animalul e considerat ”cel mai trist urs polar”

Cel mai trist urs polar din lume ar putea fi salvat.

E vorba de ursul Pizza aflat în prezent într-o vitrină din centru comercial din China  care așteaptă acum acordul mall-ului pentru a putea fi transferat într-un parc natural din Marea Britanie.

O asociație din China a strâns sute de mii de semnături pentru a cere transferului ursului polar într-un mediu în care s-ar simți ca în sălbăticie.

Ursul polar Pizza trăiește în prezent în vitrina unui centru comercial din China și este vizitat zilnic de sute de vizitatori.

Spectacolul este însă unul trist, pentru că animalul are ochii în lacrimi.  Imaginile cu ursul polar au făcut înconjurul lumii și au provocat indignare.

O asociație care apără drepturile animalelor a cerut imediat transferul lui într-un alt loc, iar un vast refugiu din Marea Britanie s-a oferit să îl preia într-un parc natural de patru hectare unde trăiesc alți 4 urși polari.

Terenul include două lacuri, dintre care unul adânc de opt metri, “ceea ce permite urșilor să se scufunde ca și cum s-ar afla în sălbăticie.

Conducerea mall-ului este așteptată acum să fie de acord cu transferul.  În centrul comercial din China mai sunt ținuți în captivitate 6 delfini albi și 5 morse.