China: Presa nu mai are voie sa difuzeze informatii despre vedete care s-au drogat

Printre cei interziși în mass-media se află și fiul actorului Jackie Chan.

În China, autoritățile au interzis presei să mai difuzeze informații despre vedetele care au consumat droguri sau au apelat la prostituate.

Acestea nu vor mai avea voie să apară pe posturile de televiziune și nici în revistele de specialitate. Printre cei interziși în mass-media se află și fiul actorului Jackie Chan.

Reprezentanții guvernului chinez spun că actorii, muzicienii și alte celebrități care încalcă legea reprezintă un exemplu negativ pentru tineri. În această categorie intră în special starurile care au probleme cu drogurile și vedetele care au apelat la prostituate.

Autoritățile chineze au interzise aparițiile lor atât la posturile de televiziune, cât și în filme, reclame sau pe diverse site-uri – scrie BBC. În plus, se suspendă și difuzarea operelor acestora, fie că e vorba de filme în care au jucat sau de videoclipuri.

Printre cei care nu mai voie să apară la televizor se numără și fiul actorului Jackie Chan, care anul trecut a fost arestat pentru posesie și consum de droguri. Alți actori și regizori renumiți în China au fost arestați pentru că au apelat la prostituate, iar filmele lor sunt acum interzise.