China: Nivelul de poluare ridicat le ofera idei agentiilor de turism

Poluarea la cote din ce în ce mai ridicate din China le-a dat idei angajaților unei companii din turism.

În speranța că îi vor convinge pe oameni să plece în vacanță, departe de aerul poluat din orașele aglomerate, ei le-au adus locuitorilor din orașul Zhengzhou aer proaspăt de la munte ambalat în pungi.

Zhengzhou, capitala provinciei Henan se află pe locul zece într-un top al Greenpeace privind cele mai poluate orașe din China. Imediat cum au auzit de campania agenției de turism, bătrâni, adulți și copii s-au așezat la coadă pentru a inspira o gură de aer curat.

În oraș, au fost aduse mai multe pungi sigilate cu aer din zona munților aflați la 300 de kilometri de oraș. La fiecare pungă a fost atașat un furtun și o mască, pentru ca oamenii să inhaleze aerul bogat în oxigen. După 20 de minute, nu a mai rămas nimic. O femeie însărcinată a povestit că a simțit cum s-a mișcat copilul în momentul în care a inhalat aerul de la munte.

Reprezentanții companiei de turism au spus că vor continua campania. Ei speră că așa îi vor convinge pe oameni să viziteze regiunea montană de unde au adus aerul. Aceasta a fost declarată rezervație naturală în urmă cu mai bine de 15 ani.