CHINA: Infecția cu noul coronavirus, confirmată la un nou-născut

Autoritățile chineze au raportat, miercuri, primul caz de coronavirus la un nou-născut din orașul Wuhan, focarul epidemiei.

Bebelușul a luat infecția de la mama sa, la momentul nașterii.

Semnele vitale ale bebeluşului sunt stabile, existând însă unele probleme respiratorii.

În China sunt confirmate, la momentul actual, mai mult de 24.000 de cazuri de îmbolnăvire. Aproape 500 persoane şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile şi-au intensificat eforturile de a controla răspândirea epidemiei cu coronavirus. Aproximativ 18 milioane de persoane din estul şi centrul statului asiatic au fost rugate să rămână la domiciliu. În anumite părţi ale provinciilor Hubei şi Jiujiang, o singură persoană din fiecare familie are permisiunea de a părăsi locuinţa, o dată la două zile.

Gigantul online Alibaba a lansat o platformă pentru importul de medicamente din întreaga lume necesare combaterii răspândirii noului tip de coronavirus. Companiile farmaceutice şi producătorii vor putea publica informaţii despre livrări, după care Alibaba va achiziţiona produsele necesare pentru combaterea coronavirusului şi le va trimite către unităţile medicale care au nevoie de acestea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS