Confidenţialitate

China: Carantină în zona celei mai mari fabrici de telefoane iPhone din lume după ce a fost confirmat un focar de COVID | AUDIO

China a decis să impună carantina în zona din jurul celei mai mari fabrici de telefoane iPhone din lume. Aici a fost confirmat un focar de COVID zilele trecute, iar fabrica a fost plasată în carantină. Mai mulți angajați au încercat să fugă din acea zonă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Platforma industrială din jurul aeroportului din Zhengzhou va rămâne în carantină timp de 7 zile. Aici se află și fabrica unde se asamblează aproape 80% din totalul telefoanelor iPhone 14, cel mai recent model al gigantului American Apple, notează AFP.

Sute de mii de oameni lucrează în acest complex industrial, afectat încă de la jumătatea lunii octombrie de COVID-19. Weekendul trecut mai mulţi angajaţi au încercat să fugă din fabrică. Numai „companiile esenţiale” vor putea continua să funcţioneze, celelalte fiind obligate să implementeze regimul de telemuncă.

Pentru a-şi convinge angajaţii să rămână la lucru, conducerea fabricii a anunțat că va mări de patru ori bonusul zilnic acordat pentru prezenţa la locul de muncă.

China încă recurge la o politică de „zero COVID” – prin aplicarea carantinei și teste PCR de mai multe ori pe săptămână.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Qatar renunță la testul COVID negativ pentru vizitatori chiar înainte de Cupa Mondială de Fotbal