CHINA: Bilanțul epidemiei trece de pragul a 100 de decese

Autoritățile sanitare chineze anunță, marți, că 106 persoane au murit din cauza noului coronavirus, relatează BBC.

Numărul cazurilor de infectare aproape că s-a dublat, ajungând la 4.515. Precedentul bilanț indica 2.835 îmbolnăviri, majoritatea în statul asiatic. Între timp, au fost înăsprite restricțiile de călătorie în încercarea de a reduce răspândirea virusului.

Orașul Wuhan, epicentrul epidemiei, este blocat, la fel ca mare parte din provincia Hubei.

Misteriosul coronavirus provoacă o infecție respiratorie severă și nu există, la momentul actual, un tratament specific sau un vaccin.

Cea mai mare parte a deceselor au fost raportate la persoane în vârstă sau cu probleme respiratorii preexistente.

Regimul de la Beijing a decis să amâne pe termen nelimitat începerea semestrului de primăvară în şcoli, colegii, licee, universităţi şi instituţii de învăţământ superior din ţară.

În timp ce neliniştea creşte în întreaga lume în faţa epidemiei, ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, i-a dat asigurări secretarului general al Orhanizației, Antonio Guterres, că ţara sa „are o capacitate totală şi încrederea că va câştiga lupta împotriva epidemiei” de pneumonie virală.

Cazuri de coronavirus au fost confirmare și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal și Statele Unite ale Americii, notează Reuters.

Statul Filipine a decis să amâne acordarea de vize pentru solicitanți care se află în China.

Revine marți în România grupul de instrumentiști care s-a aflat în turneu în China. Avionul va ateriza pe aeroportul Otopeni în jurul orei 15.00.

Trei cetăţeni români au contactat Ambasada de la Beijing pentru a-şi semnala prezenţa în regiunea Hubei, unde a apărut noul coronavirus. Unul dintre ei chiar în oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia. Starea lor de sănătate este bună, anunță Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Specialiștii Institutului de Boli Infecțioase din București țin sub atentă obsevație un tânăr din Bacău, cu suspiciune de infectare cu coronavirus. Întors în urmă cu câteva zile din China, cu febră și tuse seacă, pacientul a fost adus ieri în Capitală pentru teste.

Managerul Institutului, Adrian Streinu-Cercel, a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea noului coronavirus, întrucât acestea nu există nicăieri în lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS