Confidenţialitate

China a redeschis granițele pentru turiștii străini, pentru prima oară de la începutul pandemiei

China a redeschis de luni granițele pentru turiștii străini, pentru prima oară de la începutul pandemiei de COVID-19. Cei care sosesc în țară nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină, dar vor avea în continuare nevoie de dovada unui test PCR negativ efectuat în termen de 48 de ore de la călătorie.

După aproape 3 ani, China continentală a deschis trecerile maritime și terestre cu Hong Kong. Măsura a fost salutată de mulți dintre cei dornici să se reunească cu familia.

O femeie a declarat pentru Reuters că este „atât de fericită”, întrucât nu și-a mai văzut părinții de ani de zile, în ciuda faptului că unul dintre ei suferă de cancer.

Cozi lungi s-au format la ghișeele de check-in ale aeroportului pentru zborurile către orașele continentale.

În Hong Kong, se așteaptă ca 400.000 de oameni să călătorească în China în următoarele săptămâni, cu cozi lungi pentru zborurile către orașe precum Beijing și Xiamen.

Redeschiderea țării are loc la începutul primei perioade de călătorie de Anul Nou Lunar.

Înainte de pandemie, era cea mai mare migrație anuală la nivel mondial a oamenilor care se întorceau acasă pentru a petrece timp cu familia.

E de așteptat ca două miliarde de chinezi să călătorească pentru acest An Nou Lunar, dublu față de anul trecut.

Dupa ample proteste, China a renunțat recent la politica sa zero Covid si a încetat să mai publice numărul de cazuri. Pentru sâmbătă au fost raportate doar două decese, deși spitalele, morgile și crematoriile sunt pline.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat China că subestimează adevăratul impact al virusului SARS-CoV-2, în special decesele.

Se așteaptă însă ca mulți chinezi să înceapă să călătorească în străinătate.

Dar mai multe guverne, îngrijorate de creșterea bruscă a cazurilor de COVID din China, au impus testarea acestora la frontiere.

Foto: Shutterstock

Citește și: Uniunea Europeană vrea să ofere Chinei, gratuit, vaccinuri anti-Covid, după ce numărul de cazuri noi a explodat