CHINA: 108 voluntari din Wuhan, cobai pentru un vaccin împotriva coronavirusului

În China, a început testarea clinică a unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Au primit deja primele injecții 108 voluntari, toți din Wuhan, orașul  unde a apărut prima oară acest virus.

Și în Statele Unite, este testat, în prezent, un vaccin care să ofere protecție față de COVID-19, dar specialiștii spun că va dura un an până când vaccinul va intra pe piață.

Voluntarii, împărțiți în 3 grupuri, au vârste între 18 și 60 de ani. Ei vor fi monitorizați de oamenii de știință, timp de 6 luni.

Sub protecția anonimatului, unii dintre ei au dezvăluit pentru presa din China că nici n-au stat pe gânduri dacă să participe sau nu la acest studiu:

“Dacă oamenii trebuie să trăiască cu noul coronavirus pentru o lungă perioadă de timp, un vaccin este cea mai importantă parte a eforturilor de a lupta împotriva lui” – a spus unul dintre voluntari, soțul unei paciente care s-a videcat de COVID-19.

Spre deosebire de alte studii clinice, după vaccinare, voluntarii nu vor fi infectați cu noul coronavirus.

Cercetătorii chinezi vor analiza dacă voluntarii au dezvoltat anticorpi și dacă au devenit imuni la acest virus. Din cauza noului coronavirus, au murit până acum peste 14 mii de oameni din lumea întreagă. Cele mai multe decese, peste 5400, s-au înregistrat în Italia.

Între timp, s-au adăugat noi state pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19: Polonia, Grecia, Turcia, Pakistan, Chile, Ecuador și Finlanda. Iar românii care se întorc din aceste țări, considerate zone galbene, sunt obligați să stea izolați la domiciliu timp de 14 zile. Dacă revin din zone roșii, precum China, Italia, Coreea de Sud și Iran, intră automat în centrele de carantină.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS