Confidenţialitate

Chiajna: Mai mult de o jumătate de tonă de cocaină, descoperită în cutii de banane | AUDIO & VIDEO

Peste o jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită în cutii de banane într-un depozit de legume – fructe din localitatea ilfoveană Chiajna.

Valoarea drogurilor pe piața neagră este de aproape 25 de milioane de euro.

“La data de 26.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost sesizaţi de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza judeţului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de provenienţă Columbia, achiziţionat de pe raza unui stat al Uniunii Europene. Valoarea de piaţă a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro. Prin ordonanţa DIICOT s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 2 ?i art. 3 din Legea 143/2000”, transmite DIICOT.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru

Potrivit unor surse judiciare, drogurile au fost aduse în Europa prin portul Anvers din Belgia, apoi transportul a intrat în ţara prin Portul Constanţa şi a ajuns la depozitul din Chiajna.

Importatorul bananelor a sesizat autoritățile.

Transportul de droguri ar fi intrat prin Portul Constanţa fără să fie detectat de autorităţi, pentru că niciun scaner din vămile din România nu funcţionează în prezent.