Confidenţialitate

Chesnoiu demisionează: „Mă retrag din funcția de ministru și mă autosuspend din PSD”

Adrian Chesnoiu a anunțat pe Facebook că demisionează din funcția de ministru. Chesnoiu a scris și că se autosuspendă din PSD. Direcția Națională Anticorupție a ceru joi parlamentarilor să aprobe urmărirea penală față de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, pentru abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

UPDATE 17:15. PSD, despre solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare pentru ministrul Adrian Chesnoiu

„Așa cum a anunțat deja, ministrul Adrian Chesnoiu dorește ca instituțiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită <<tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare>>.

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcția de ministru și de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale”.

UPDATE 17:08. Mesajul transmis de Guvern

„Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă a luat act de anunțul demisiei domnului Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”.

Știre inițială

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!”, a scris Chesnoiu pe Facebook.

„Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut! Doamne ajută!”, a mai scris Chesnoiu pe Facebook.

Demisia lui Chesnoiu pe Facebook

Sursa foto: Facebook / Adrian Ionut Chesnoiu

Sursa foto: Facebook / Adrian Chesnoiu

Citește și: DNA cere Parlamentului aprobarea urmăririi penale în cazul ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu