Cheltuielile companiei TAROM vor fi diminuate cu 12,7 milioane de lei pe an

TAROM va cheltui anul acesta mai putin cu 12,7 milioane de lei, se arată analiza internă solicitată de directorul general al TAROM, care a fost realizată în perioada 20 noiembrie – 29 decembrie 2017.

Scopul – TAROM vrea să  îmbunătățească serviciile de informare pentru pasageri.

Măsurile întreprinse de şeful TAROM reprezintă un prim pas în îmbunătățirea activităţii Companiei Naţionale de Transport Aerian a României şi repoziţionarea strategică a acesteia în industria aviatică internaţională, se arată în comunicat.

În 2017  TAROM a schimbat cinci directori și are mari probleme financiare pentru că nu reușește să obțină profit.

Compania a intrat într-un proces de reevaluare şi reorganizare, după mai multe incidente cu aeronavele companiei şi după un anunţ privind consemnarea de pierderi anul acesta estimate la 207 milioane de lei.

Conform proiectului lansat în dezbatere pe site-ul ministerului, cheltuielile depășesc veniturile.

Veniturile totale ale companiei sunt prevăzute la 1,149 miliarde lei, iar cheltuielile la 1,356 miliarde lei. Doar salariile sunt estimate la 142 milioane lei.

TAROM avea la finalul anului 1.903 angajați, față de 2.067 anterior, iar un salaraiat câștiga 6.529 lei, față de 5.979 lei anterior.

În luna noiembrie, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, dispunea înfiinţarea unei comisii care să facă „puţină ordine în companii”, solicitând măsuri concrete de reorganizare, eficientizare, dar şi o evaluare a personalului.

TAROM a înregistrat în 2016 o pierdere de peste 46,9 milioane lei, în creştere cu 71,2% comparativ cu 2015, conform bilanţului publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni, iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS