Confidenţialitate

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț, decizia definitivă a Curții de Apel Mureș, care respins solicitarea Consiliului Județean Harghita de a muta hotarul cu județul vecin | AUDIO

Curtea de Apel Mureș a respins solicitarea Consiliului Județean Harghita, care cerea mutarea hotarului cu județul vecin – ceea ce ar fi însemnat și preluarea Cheilor Bicazului, un important obiectiv turistic al zonei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cheile Bicazului, cu frumusețea lor incontestabilă, aparțin județului Neamț”, a scris pe pagina sa de Facebook prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Este reacția sa după decizia Curții de Apel Mureș care a respins cererea prin care Consiliul Județean Harghita dorea mutarea hotarului cu județul Neamț.

Scandalul este mai vechi: în anul 2019, Tribunalul Prahova stabilea o nouă linie de hotar între cele două județe. Prin respectiva decizie Neamțul acuza că a pierdut 5.000 de hectare, inclusiv Cheile Bicazului, un important obiectiv turistic al zonei.

Sentința de atunci a fost atacată, iar judecătorii au dat câștig de cauză județului Neamț.

În cele din urmă, după alte câteva procese, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins definitiv solicitarea Consiliului Judeţean Harghita de a prelua Cheile Bicazului, care vor aparţine în continuare de judeţul Neamţ.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: O rețea de falsificatori a reușit să ia peste 200 de credite online. Prejudiciul este de un milion de lei | AUDIO