Confidenţialitate



Chef Adrian Hădean spune cum se poate face o friptură bună de vită medium rare


Chef Adrian Hădean spune cum se poate face o friptură bună de vită medium rare

În prima ediție Medium Rare, chef Adrian Hădean a dezvăluit cum se poate face o friptură bună medium rare.

Carnea de vită poate fi friptă foarte scurt pe toate feţele, iar în mijloc e relativ rece (46-49 grade Celsius) şi foarte roşie, «rare», greşit numită «în sânge», întrucât sucurile dintr-o carne maturată nu sunt sânge (52-55°C), «medium rare», cu centrul roz şi ceva mai ferm (55-60 grade Celsius), «medium» (60-65 grade Celsius), cât carnea încă mai e roz, dar prezenţa sucurilor nu mai e foarte evidentă. Ce trece de 69 de grade Celsius e deja «well done», carnea devine cenuşie şi se întăreşte”.

Pentru a evalua corect temperatura cărnii, chef Adrian Hădean recomandă cumpărarea unui termometru pentru carne, nu foarte scump în suprmarket, și folosirea lui cu încredere pentru a obține cea mai gustoasă friptură.

După ce friptura medium rare e gata, aceasta nu trebuie tăiată imediat ci lăsată 10 minute la căldură pentru ca sucurile să pătrundă în carne şi să nu se piardă în momentul tăierii.

Citeşte aici Reţeta lui Adrian Hădean: Friptură de vită medium rare fără nicio emoție


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…