Charles Michel și Ursula von der Leyen au semnat acordul pentru Brexit

Charles Michel, președintele Consiliului European, și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, au semnat astăzi acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Regatul Unit a ratificat ieri tratatul.

„Astăzi am semnat, din partea UE, împreună cu von der Leyen, Acordul de retragere a Marii Britanii”, a afirmat Charles Michel într-un mesaj postat pe Twitter.

„Inevitabil, lucrurile se vor schimba, dar prietenia noastră va rămâne. Începem un nou capitol în calitate de parteneri și aliați”, a completat președintele Consiliului European.

Acordul Brexit va trebui ratificat şi de Parlamentul European înainte de 31 ianuarie, când Marea Britanie urmează să se retragă din Uniunea Europeană. Marea Britanie va contnua să aplice reglementările Uniunii Europene în perioada de tranziţie post-Brexit, care se încheie pe 31 decembrie 2020.

Premierul britanic, Boris Johnson, speră să obţină până la sfârşitul acestui an un acord comercial care să reglementeze relaţiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană după Brexit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS