CFR: Zeci de trenuri anulate din cauza vremii

CFR Călători anunță că 85 de trenuri sunt anulate, marți, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Afectate sunt, în principal, magistralele din sudul și sud-estul țării, regiuni aflate sub cod portocaliu de ninsori, viscol și ger.

Luni, aproape 60 de trenuri au fost anulate.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Călătorii sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca în voiaj, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare, precum asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă, suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri etc), pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri, adaugă compania.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS