Confidenţialitate

CFR: Trenurie pe relația Pitești – Târgoviște – București au întârzieri de 20 – 25 de minute

Trenurile care circulă pe relaţia Piteşti – Târgovişte – Bucureşti vor avea întârzieri de 20-25 de minute duminică după-amiaza din cauza unor probleme tehnice produse la instalațiile de dirijare a traficului.

Acestea au apărut după ce persoane necunoscute au tăiat cablurile de alimentare pe relația Titu – Ghergani.

“Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA informează că circulaţia feroviară pe relaţia Piteşti – Bucureşti se desfăşoară la această oră în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică. Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat 6 cabluri de alimentare a instalaţiei de dirijare a traficului pe relaţia Titu – Ghergani, probabil în vederea sustragerii şi valorificării la centrele de fier vechi. Până la înlocuirea cablurilor şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalaţiile de dirijare a traficului, trenurile din/în direcţiile Piteşti şi Târgovişte spre/dinspre Bucureşti vor acumula întârzieri în graficul de circulaţie de 20-25 de minute pe zona afectată, întârzieri care modifică implicit şi ora de sosire la destinaţie”, precizează CFR.

Echipele de intervenţie se află pe teren pentru înlocuirea cablurilor şi remedierea defecțiunilor survenite la instalațiile de dirijare a traficului.

Potrivit CFR SA, furtul materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei.