CFR: Traficul feroviar redeschis pe ruta Brazi – Ploieşti Vest – Buda

CFR SA a redeschis, începând cu ora 12:00, firul II pe distanţa Brazi – Ploieşti Vest – Buda pentru circulaţia cu locomotive Diesel a trenurilor.

Reprezentanţii CFR precizează că locomotivele Diesel vor fi ataşate la trenurile înscrise în circulaţie de către operatorii de transport feroviar.

„Menţionăm faptul că, în staţia CF Ploieşti Vest, echipele feroviare au finalizat pe firul II operaţiunile de debitare şi înlăturare a elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei, în prezent se acţionează pe firul I pentru scoaterea părţilor deja tăiate din pasarelă, după care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică”, se spune în comunicatul de presă al CFR.

Reamintim că traficul feroviar prin staţia Ploieşti Vest a fost oprit miercuri dimineaţa din cauza prăbuşirii pe calea ferată a unei pasarele metalice prin care trecea o conductă de apă a oraşului. În urma prăbuşirii pasarelei peste cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

Între staţiile Ploieşti Sud-Buda călătorii au fost transbordaţi cu autocare puse la dispoziţie de CFR .

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS