Confidenţialitate

CFR SA va plăti doar 75.000 de lei în procesul în care a fost găsită vinovată de vătămare corporală din culpă

Compania CFR SA va plăti o amendă penală de doar 75.000 de lei, după ce, din cauza companiei, o femeie s-a ales cu mâna amputată de tren.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul înaintat de CFR, după ce prima instanță stabilise o amendă mult mai mare, de 1.2 milioane de lei. Decizia este definitivă.

Pe 14 septembrie 2014, o femeie s-a ales cu mâna stângă amputată de tren, în gara Subcetate din județul Hunedoara. Era trecut de miezul nopții și împreună cu alți 6 călători, se îndrepta spre linia de cale ferată de unde urma să ia trenul.

Din cauza lipsei indicatoarelor, nu a văzut platforma la care urma să ajungă și s-a oprit între liniile de cale ferată. Cei 7 pasageri au fost surprinși de trecere simultană a trenului de călători și a unui tren de marfă care venea pe linia cealaltă. Din cauza curenților de aer, femeia s-a dezechilibrat și a căzut cu brațul peste linia de cale ferată,, iar roțile trenului i l-au amputat.

Judecătoria din Hațeg a găsit compania CFR vinovată de vătămare corporală din culpă, deoarece nu a asigurat indicatoare de orientare a călătorilor. Compania de Căi Ferate a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 1.2 milioane de lei și obligată să afușeze în toată gările din țără, timp de 3 luni, decizia de condamnare.

La recurs însă, Curtea de Apel Alba Iulia a redus pedeapsa la doar 75.000 de lei.