CFR: Pe 29 de rute feroviare se circulă cu restricții de viteză

Lista restricțiilor de viteză impuse din cauza caniculei a fost completată cu alte 10 rute feroviare, astfel încât numărul total al tronsoanelor pe care se circulă cu atenție a ajuns la 29, potrivit CFR Infrastructură.

Conform graficului, sunt impuse restricții de viteză, după cum urmează: pe Regionala CF Constanța (Babadag — Medgidia), pe Regionala CF Craiova (Craiova — Filiași și Piatra Olt — Cozia), pe Regionala CF Timișoara (Batușa — Ilia), pe Regionala CF Brașov (Deda — Tg. Mureș și Deda — Bistra) și pe Regionala CF Galați (Rm. Sărat — Buzău, Mărășești — Liești, Făurei — Țăndărei și Adjud — Comănești).

Anterior, CFR Infrastructură a anunțat restricții de viteză din cauza temperaturilor caniculare pe 19 rute: Regionala CF București (Mogoșoaia — Urziceni, București — Videle — Giurgiu Nord, Broșteni — Urziceni, Titu — Golești, București — Brazi, Titu — Golești și Ploiești Sud — Armășești), Regionala CF Craiova (Craiova — Piatra Olt), Regionala CF Iași (Bacău — Bicaz), Regionala CF Constanța (Ciulnița — Călărași Sud, Fetești — Țăndărei — Slobozia Veche — Broșteni), Regionala CF Galați (Buzău — Făurei, Valea Călugărească — Buzău, Râmnicu Sarat — Adjud), București — Grădiștea, Videle — Craiova și Caracal — Piatra Olt — Golești.

Compania feroviară a întocmit o listă de măsuri speciale pentru siguranța traficului feroviar, printre care: revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații, avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

RECOMANDĂRI CFR

În același timp, compania feroviară recomandă călătorilor și în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informatii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

De asemenea, să aibă o sticlă cu apă pentru hidratare, să aibă medicația necesară în caz de nevoie, iar dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observa că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

Municipiul București și 19 județe se află sâmbătă, în intervalul orar 10:00 — 21:00, sub Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS