Confidenţialitate

CFR Galați amendată din cauza stării de degradare a Gării Mărășești, care e monument istoric

SNCFR – regionala Galați a fost amendată de Direcția pentru Cultură Vrancea pentru că nu face nimic pentru a stopa degradarea Gării Mărășești.

Este vorba despre un imobil monument istoric, care are nevoie de lucrări urgente de consolidare și restaurare.

Nu este pentru prima oară când CFR e sancționat pentru că nu are grijă de gările-monument istoric.

La fel s-a întâmplat și în cazul gării Odobești, prin care nu mai trece nici un tren, și care se degradează pe zi ce trece.

La mărășești, fisurile în zidărie sunt frecvente, tencuiala cade peste tot din cauza infiltrațiilor și, în unele zone, plafonul și pereții au fost invadați de mușchi.

Tâmplăria e și ea degradată și unele geamuri sunt sparte.

Monumentul istoric are nevoie urgentă de lucrări de consolidare şi restaurare, dar de doi ani, de când CFR a primit primele notificări de la Direcția pentru Cultură, nu s-a întîmplat nimic.

De data aceasta, regionala Galați a SNCFR a fost amendată, valoarea sancțiunii fiind de 4000 de lei.

Reprezentanții Dircției se așteaptă ca amenda să fie contestată.

La fel s-a întâmplat și în cazul Gării Odobești, tot monument istoric, care a fost amendată cu 8000 de lei, iar instanța a decis reducerea valorii sancțiunii la jumătate.

Până acum, singura poziția oficială a SNCFR este ceea ce a transmis Direcției de Cultură, și anume că reabilitarea și modernizarea monumentului istoric ”Gara Mărășești” au fost incluse în programul companiei de modernizare a stațiilor de căi ferate până în anul 2018.