Confidenţialitate

Cezar Ouatu se prezintă acum la X Factor ca fiind din Italia – VIDEO

În a doua etapă a show-ului „X Factor“ din Marea Britanie, în care doar şase dintre cei mai buni concurenţi ai unei categorii trec mai departe, Cezar Ouatu s-a prezentat ca find din Italia.

Cei patru membri ai juriului, Simon Cowell, Robbie Williams, Ayda Williams şi Louis Tomlinson, au avut-o numai cuvinte de laudă privind interpretarea lui Cezar, ridicându-se în picioare la finalul momentului artistului. La sfârşitul interpretării, Ouatu a căzut în genunchi şi a mulţumit prin gesturi publicului, care l-a aplaudat minute-n şir.

Interpretarea perfectă din concurs a trezit însă numeroase reacții negative în rândul românilor, care l-au putut urmări pe artist spunând că este din Italia.

Cum s-a prezentat Cezar la X Factor

Cine e Cezar Ouatu

În 2013, Cezar a reprezentat România la Eurovision Song Contest, cu piesa „It’s my life“, compusă de Cristian Faur, pe scena Malmö Arena (Suedia). În finală a ocupat locul 13.

Cezar (Cezar Ouatu) s-a născut în România, într-o familie de muzicieni, astfel că frecventarea cursurilor Liceului de Muzică şi Arte din Ploieşti a fost opţiunea firească. După studii de pian şi cor a început, în 1998, să studieze canto şi muzica barocă, descoperindu-şi vocea de contratenor. În 2001 a fost admis la Conservatoriul “Giuseppe Verdi” din Milano, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, şi a absolvit în 2004 cu calificativul maxim. În paralel, el a urmat cursuri de măestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic şi Mariana Nicolesco.

Contratenorul deţine mai multe premii internaţionale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas – Barcelona (cel mai bun contratenor), Competizione dell’Opera din Dresda (premiul întâi absolut), Riccardo Zandonai Riva del Garda – premiul special al juriului, Renata Tebaldi – San Marino (premiul baroc), Spiros Argiris – Sarzana (premiul întâi absolut) şi Hariclea Darclée – Brăila (premiul de excelenţă).