CEx PSD: Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost excluși din Partidul Social Democrat

Doi dintre liderii PSD au fost excluși din partid, în urma unei hotărâri a Comitetului Executiv Național: Marian Neacșu, secretar general al formațiunii, și Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării și lider al organizației dâmbovițene.

La finalul şedinţei, Marian Neacşu a calificat decizia drept “o execuție publică” și a anunțat că va face contestație.

„După acest vot evident că suntem excluşi. Vom merge, vom analiza, vom merge la organizaţii. Bineînţeles că vom face constestaţii, pentru că este o execuţie publică fără sens. E foarte interesant cum am reuşit să trec dintr-o extremă în alta. E absolut o minciună. Noi şi în scrisoare şi în orice prilej când am discutat cu colegii, nu am avut niciun moment intenţie de a vota cu Opoziţia”, a declarat Marian Neacșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Ţuţuianu consideră această decizie ca fiind una nedreaptă, care sancţionează un delict de opinie. La rândul său, a spus că va contesta hotărârea de astăzi.

Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită. Acest vot nu înseamnă că cei care au pierdut nu au avut dreptate, rămâne ca timpul să decidă dacă am avut dreptate. (…) Sunt căile statutare – Comisia de etică, Congres şi căile juridice. Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmboviţa şi voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare – a vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacşu nu am sprijinit acţiuni împotriva partidului”, a declarat Adrian Țuțuianu.  Acesta a mai spus că decizia vine la fix 20 de ani de la înscrierea sa în PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepremierul Paul Stănescu i-a însoțit pe cei doi și s-a declarat solidar cu aceștia.

„Cred că partidul a făcut o mare greşeală astăzi, poate cea mai mare greşeală pe care a făcut-o conducerea partidului astăzi. Eu sunt lângă doi colegi care au muncit în acest partid, care au merite deosebite. Niciodată nu au avut o acţiune împotriva Partidului Social Democrat şi, de aceea, eu chiar sunt lângă ei şi consider că e o mare greşeală”, a afirmat Stănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD a fost convocată luni, la ora 12,00, la Palatul Parlamentului, la sala grupului social-democraţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS