Confidenţialitate

Cetățenii străini, aflați în România cu drept de ședere, se vor putea programa la vaccinarea anti-COVID | AUDIO

De luna viitoare, și cetățenii străini aflați în România, cu drept de ședere, se vor putea programa la vaccinarea anti-Covid.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, doctorul militar Valeriu Gheorghiță, a prezentat condițiile:

„Mă refer la cetățenii străini cu drept de ședere în România, care nu dețin CNP emis de autoritățile române, vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceștia va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare a cetățeanului străin. Data la care se va implementa foarte probabil această funcționalitate va fi 10 aprilie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Au venit precizări de la Comitetul național de vaccinare COVID și pentru persoanele care sunt pe lista de așteptare dar vor să renunțe la rezervare sau vor să schimbe centrul în care vor primi dozele de vaccin.

Cei care vor să-și schimbe opțiunile, vor fi plasați la sfârșitul listei de așteptare deja formate în noul centru ales, spune doctorul militar Valeriu Gheorghiță:

„În momentul acesta, o persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista de așteptare a altui centru, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise în lista de așteptare a centrului în care vor să migreze. Deasemenea, o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare, își pierde locul și va fi așezată la finalul listei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

760.000 de persoane se află acum pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID. Cele mai multe, respectiv 57%, sunt persoane din etapa a III-a de vaccinare.