Cetatea Rasnovului a ajuns anul acesta sa primeasca peste 100.000 de vizitatori din tara si strainatate (AUDIO)

Recordul se datorează promovarii intense de care a beneficiat fortăreața in ultimii ani și de punerea ei în valoare prin lucrări de reabilitare.

Numărul de turişti care vizitează Cetatea Râşnov a crescut constant în ultimii ani. Așa se face că obiectivul a ajuns acum să fie unul dintre cele preferate de cei mai mulți turiști care vin în județul Brașov. Cu peste 100.000 de vizite doar în acest an, Cetatea din Râșnov se claseaza în top 5 obiective turistice ale zonei. Numărul de vizitatori a crescut în condițiile în care vremea nu a fost până acum favorabilă plimbărilor în zonele de munte.

Reprezentanții Primariei din Rașnov, care sunt și administratorii fortăreței, spun că sunt mulțumiți de evoluția obiectivului și că speră că cifrele vor fi în permanenta creștere. Recordul din acest an este asociat cu lucrările de reabilitare pe care primăria le-a facut pentru a pune obiectivul turistic în valoare, dar și cu organizarea unor evenimente culturale de mare interes chiar în curtea cetății. Promovarea făcută în acest mod a crescut notorietatea cetății și în rândul turiștilor străini care au început să bifeze, în număr tot mai mare, vizitarea fortăreței atunci când vin în România.