Confidenţialitate

Certificatul verde se aplică în trei localități din județul Arad | AUDIO

Trei localități din județul Arad sunt primele în care începând de astăzi (marți) se aplică regulile certificatului verde.

După ce au depășit incidența de 3 cazuri la 1.000 de locuitori după modificarea legii, 3 localiăți din județul Arad sunt primele în care se aplică regulile certificatului verde. Este vorba despre comunele Zădăreni cu incidență de 3,93, comuna turistică Moneasa cu 3,61 și Chisindia cu 3,35.

În cele 3 comune există în total 19 cazuri de COVID19, dar dincauza fapului că localitățile au populație mică, ratele de incidență calculate sunt mari.

Autoritățile insistă asupra faptului că certificatul verde nu introduce limitări, ci, dincontră, permite desfășuarea în continuare unor activități care înainte erau interzise o dată cu depășirea ratei de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Aceste activități sunt permise în continuare însă în condiții de siguranță epidemilogică mai mare cu respectarea unor condiții minime… vaccinare completă, trecere prin boală de cel mult 180 de zile sau testare cu rezultat negativ.

Cea mai recentă raportare a autorităților arată că în acest moment, în 65 dintre cele 78 de localități din județul Arad există cel puțin 1 caz de COVID19. Cele mai multe, 337, sunt în municipiul Arad, care, dupămodul în care a evoluat situația epidemilogică în ultimele zile, în doar câteva ore va depăși incidență de  2 cazuri la 1.000 de locuitori și intra în restricțiile specifice zonei galbene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Boiţiu