Cernăuți, ”Mica Vienă” a Răsăritului

Poate că nu vă gândiți la Cernăuți ca la o destinație de vacanță, însă ați fi surprinși să aflați că orașul este incredibil de frumos, comparabil în centru cu Viena. De altfel, i se spune Mica Vienă.

 

Se află pe malul drept al Prutului, la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu România. Se poate merge până acolo cu autocarul sau cu mașina personală. Drumurile din Ucraina nu sunt mai proaste decât cele din țara noastră. Înainte de a pleca de acasă, interesați-vă care sunt regulile de circulație din această țară, pentru că, de exemplu, șoferii care au mai puțin de doi ani de experiență sunt obligați să meargă cu 70 de kilometri la oră pe drumurile naționale. E important de știut și faptul că pentru a intra în Ucraina nu e nevoie de viză, ci de un pașaport valabil.

 

Cernăuți este un mare centru cultural al Ucrainei și unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. În arhitectură, se observă imediat influența Imperiului Habsburgic. E impresionantă, în primul rând, zona Universității. Apoi, puteți admira Palatul Culturii, Teatrul de Muzică, Vechea Sinagogă din Cernăuți și Monumentul Armatei Roșii.

 

În oraș, se găsesc numeroase hoteluri, de 2, 3 și 4 stele. O noapte costă între 20 și 40 de euro, în funcție de serviciile oferite. Ieftină este și mâncarea; fiind oraș studențesc, se găsesc foarte multe localuri și restaurante în care porțiile sunt mari și prețurile mici. Recomand o cafenea din centru, Grand Café, unde se găsesc, pe lângă insigne, tablouri și medalii vechi de sute de ani, și ziare în germană, poloneză, rusă și română de la începutul secolului trecut.

 

Deși limba oficială este ucraineana, veți descoperi și oameni care vorbesc foarte bine limba română. Și să nu uităm că aici a locuit o vreme al nostru poet Mihai Eminescu.

 

Recomand Cernăuți ca destinație de city-break. Orașul le va merge direct la inimă celor care îl vor vizita. Dacă ar mai face parte din România, ar putea fi considerat unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării, dacă nu cumva chiar cel mai frumos.

 

Articole Similare