Cernauti: Guvernatorul regiunii, obligat sa demisioneze / Ordinele presedintelui Ianukovici nu se mai respecta

De asemenea, Partidul Regiunilor a fost interzis, alături de Partidul Comunist, în regiunea Cernăuți. Consiliul Regional s-a reunit de urgență, ieri seară. Deciziile au fost luate la presiunile manifestanților, care au ocupat sediul instituției.

Calm, astăzi la Cernăuți, în timp ce la Kiev crește numărul morților. Dar este numai un calm aparent: doar câteva ore au trecut de la schimbările pe care manifestanții pro-europeni le-au decis la Cernăuți, forțând mâna Consiliului Regional.

În urma protestelor de ieri, guvernatorul regiunii a fost obligat să-și scrie demisia iar controlul a fost preluat de grupările pro-europene.

De asemenea, reprezentantul Ministerului de interne în regiune a anunțat că poliția a trecut de partea protestatarilor.

Felicia Nichita-Toma, redactor al publicației ‘Zorii Bucovinei’ din Cernăuți, a povestit la Europa FM modul în care s-au făcut schimbările – AUDIO 1.

Consiliul Regional, reunit aseară în ședință la presiunea oamenilor ieșiți în stradă, a interzis Partidul Regiunilor, formațiunea din care făcea parte președintele Viktor Ianukovici.

De asemenea, ordinele lui Ianukovici nu vor mai fi respectate în regiunea Cernăuți iar militarii și polițiștii nu au voie să părăsească zona, în cazul în care li se cere mobilizarea în alte regiuni – AUDIO 2.