Ceremonii de comemorare a militarilor morţi în Argeş la toate unităţile militare din ţară

Ceremonii militară pentru comemorarea celor trei militari care au murit după ce un camion s-a răsturnat într-o râpă din judeţul Argeş au avut loc vineri dimineaşă la toate unităţile militare din ţară, precum şi la sediul Ministerului Apărării. La ceremonia religioasă care a avut loc la Batalionul 30 Vânători de Munte din Câmpulung – unde lucrau victimele – au participat zeci de colegi ai acestora.

Ceremonia a început vineri diminaţă, la ora 8.30, cu intonarea Imnului Naţional, după care s-au citit numele militarilor decedaţi şi s-au prezentat date despre spitalele în care se află răniţii. A fost citit ordinul ministrului Apărării Naţionale, potrivit căruia în toate unităţile din ţară se organizează astfel de ceremonii, iar apoi un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, ceremonia a fost transmisă în direct, însoţită de mesajul: ”Nu vă vom uita niciodată!”.

Cei trei militari morţi după ce un camion s-a răsturnat într-o râpă, în judeţul Argeş, aveau 32, 38 şi 40 de ani, iar doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan. Cei nouă militari răniţi sunt în stare stabilă şi au fost repartizaţi la spitale militare din Braşov, Piteşti şi Bucureşti.

Conform MApN, cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS