Confidenţialitate

Ceremonie la Palatul Cotroceni | Klaus Iohannis promulgă legea pentru A8

Preşedintele Klaus Iohannis va promulga joi legea privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş – “Autostrada Unirii”, în cadrul unei ceremonii publice care se va desfăşura în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş (numită şi “Autostrada Unirii”), iniţiat de parlamentari ai Partidului Mişcarea Populară şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, a fost adoptat pe 7 noiembrie de Camera Deputaţilor, for decizional, notează Agerpres.

Potrivit actului normativ, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii este finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, vor fi alocate acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.