Ceremonie fastuoasa de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci

Buna organizare a evenimentului sportiv este un pariu personal al preşedintelui Vladimir Putin, potrivit presei internaţionale.

O ceremonie fastuoasă a marcat, în această seară, deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de Iarnă pe stadionul Fişt din staţiunea rusă Soci, în prezenţa a numeroşi lideri politici şi a 40.000 de spectatori. Detaliile au fost păstrate secrete până în ultima clipă.

Festivitatea a reunit în jur de 3.000 de artişti. Show-ul a durat aproape două ore şi jumătate.

Buna organizare a evenimentului sportiv este un pariu personal al preşedintelui Vladimir Putin, potrivit presei internaţionale.

Teama de atentate şi acuzaţiile de homofobie aduse autorităţilor de la Moscova de către organizaţiile care militează pentru minorităţile sexuale riscă să umbrească Jocurile Olimpice. Kremlinul a încercat, fără prea mare succes, să minimizeze preocupările.

Pe reţelele de socializare, jurnaliştii străini s-au plâns, în ajun, că hotelurile în care sunt cazaţi sunt încă în faza de construcţie.

Prin actuala ediţie hibernală, ale cărei costuri depăşesc 50 de miliarde de dolari, Rusia doreşte să demonstreze că este o naţiunea puternică şi modernă.

Peste 3.000 de sportivi, din aproape 90 de state de pe glob, vor lua parte la întrecerile programate până pe 23 februarie. Primele medalii vor fi acordate mâine.

România va fi reprezentată de 24 de sportivi români, care vor concura la 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie şi skeleton).