Ceremonia de deschidere a JO de la Londra va avea loc vineri noapte

Vineri, 27 iulie, de la ora 23.00, ora României, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra se transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi jo2012.tvr.ro.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, ale cărei detalii sunt ţinute în mare secret de organizatori, se anunţă a fi cea mai fastuoasă de până acum.

Peste 10.000 de sportivi din întreaga lume se vor întrece în cele 36 de discipline oficiale ale acestei ediţii. Dintre aceştia, 103 sportivi sunt români şi vor concura pentru medalii la 15 dintre probele sportive (atletism, box, canotaj, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, kaiac-canoe, tir, nataţie, tenis de masă, tenis de câmp, polo, haltere şi lupte) ale Olimpiadei de la Londra.

120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la spectacolul grandios, care a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, recompensat cu opt premii Oscar în 2009.

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla, vineri, în tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri.

Familia regală britanică – Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla – vor fi de asemenea prezenţi la ceremonia de deschidere.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va deschide oficial JO, iar William, Kate şi Harry, ‘ambasadori’ ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, ca de altfel şi Charles şi Camilla.

Angelina Jolie şi Michelle Obama se numără printre personalităţile aşteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vară care are loc vineri seară. Prima doamna a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale. Jucătorul român de tenis Horia Tecău va purta mâine seară drapelul naţional la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

David Backham, fostul căpitan al reprezentativei Angliei va avea de asemenea un rol în cadrul ceremoniei de deschidere.

Alina Alexoi şi Sorin Hobana vor comenta în direct de la Londra evenimentul desfăşurat pe stadionul olimpic şi deschis oficial de Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii.

Alina Alexoi şi Sorin Hobana vor comenta pentru telespectatorii români, în direct de la Londra, evenimentul desfăşurat pe stadionul olimpic şi deschis oficial de Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii.Acesta va fi preluat de TVR 1 şi TVR HD, vineri, de la ora 23:00, ora României.