Confidenţialitate

Ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Veneția, anulată după cutremurul din centrul Italiei

Ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Veneţia a fost anulată de organizatori în semn de respect pentru victimele cutremurului care a lovit centrul Italiei.

Evenimentul trebuia să aibă loc pe 31 august.

Organizatorii Festivalului de Film de la Veneţia au considerat că o petrecere pentru deschiderea evenimentului ar fi de prost gust, în condițiile în care cel puțin 267 de oameni au murit în urma cutremurului de 6 grade.

”Bienala din Veneţia îşi exprimă profunda tristeţe pentru victime şi sprijină comunităţile afectate de cutremur”, a declarat directorul festivalului, Alberto Barbera.

Festivalul de Film de la Veneţia, care are loc are loc în perioada 31 august – 10 septembrie, va începe direct cu premiera mondială a filmului musical ”La La Land”, regizat de Damien Chazelle.

Cutremurul de 6 grade a avut loc în centrul Italiei miercuri dimineaţă, în timp ce oamenii dormeau.  3 localități italiene au fost rase de pe fașa pământului. În urma cutremurului și-au pierdut viața și 6 români, iar alți 17 sunt dați dispăruți. Seismul a fost urmat de aproape 1.000 de replici.