Confidenţialitate

Cercetătorul INFP Mihai Diaconescu, despre cutremurul de 5,7 de marți: Nu avem nicio dovadă că ar avea legătură cu seismul din Turcia | AUDIO

Cutremurul din Oltenia nu are nicio legătură cu seismul din Turcia – spune la Europa FM un cercetător de la Institutul Național de Fizică a Pământului. E vorba de un episod seismic local, care ar putea fi urmat de altele. 5,7 grade a avut cutremurul de astăzi – un record pentru faliile din Oltenia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Seismul, de 5,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri, a avut loc în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării. A fost urmat de două replici mai mici, cu magnitudinea de peste 3.

Mihai Diaconescu, cercetător la Institutul pentru Fizica Pământului, a spus la Europa FM că: „Nu avem nicio dovadă că ar avea legătură cu seismul din Turcia. Seismul din Turcia s-a produs acum o săptămână”.

Cercetătorul Mihai Diaconescu spune că nu sunt excluse alte replici sau cutremure: „Și azi și mâine o să vedem cum evoluează. Nu sunt niște reguli foarte stricte”.

Cutremurul de astăzi a avut loc exact pe aceeași falie ca cel de ieri, a cărui magnitudine a fost de 5,2 grade pe scara Richter.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cutremur de peste 5 în Oltenia, urmat de 2 replici. Seismul a fost resimțit până la Cluj-Napoca. Reacții din țară. LIVE UPDATE | VIDEO