Cercetătorii japonezi au creat un anticorp care „suprimă” infecția cu noul coronavirus

Un grup de cercetători de la Universitatea Kitasato, din capitala japoneză Tokyo, a confirmat dezvoltarea unui anticorp care are capacitatea de a „suprima” infectarea cu noul coronavirus.

„Avem speranţe că rezultatele acestei cercetări vor duce la dezvoltarea unor agenţi terapeutici şi la diagnosticarea infecţiilor cu noul coronavirus”, se arată în introducerea studiului.

În cadrul cercetării,  susținute de compania Kao, a fost dezvoltat un anticorp sintetic, cunoscut sub numele de VHH, ce poate acţiona împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

„S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost suprimată când a fost adăugat acest anticorp”, se arată în concluziile studiului.

„Anticorpul VHH nu doar că s-a legat de noul coronavirus, ci a avut şi capacitatea de a suprima infecţia”, notează textul.

Universitatea din Kitasato este una dintre cele mai prestigioase în domeniul cercetării din Japonia şi numără oameni de ştiinţă de renume, precum Satoshi Omura, laureat cu premiul Nobel pentru Medicină pe anul 2015.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS