Confidenţialitate

Cercetător: Putem evita valul 4 al pandemiei doar prin vaccinare | VIDEO

În situația în care numărul celor care aleg să se vaccineze antiCovid scade de la zi la zi, mai avem un răgaz de câteva săptămâni liniștite până poate reveni pandemia- avertizează cercetătorul Octavian Jurma.

Campania de vaccinare din România a ajuns într-un punct critic: în jur de 25% din populație este imunizată, însă tocmai acest procent este semnul că ar fi nevoie de o comunicare mai eficientă pentru a convinge restul populației că imunizarea este soluția pentru a depăși pandemia:

”Există așa-numitele curbe de adopție care se folosesc de toate firmele ca să studieze dacă un produs este adoptat. Trebuie depășită această barieră în adoptarea unui produs nou pentru că vaccinul este un produs nou”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Octavian Jurma mai spune că relaxările premature, în condițiile în care nu s-a atins ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la început de iunie, au descurajat vaccinarea. Guvernul se face vinovat că au răsplătit eșecul țintelor asumate cu relaxare mai multă și mai rapidă, transmite cercetătorul:

”Noi putem evita valul 4 doar prin vaccinare. Această stare de relaxare poate fi folosită ca o motivație pentru vaccinare: nu-i mai bine fără mască, că putem să ne întâlnim liberi, hai să ne vaccinăm pentru că așa păzim această stare în care ne aflăm acum”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.