Confidenţialitate

Cercetător al BioNTech: Viața ar trebui să revină la normal în iarna anului 2021

Unul dintre cercetătorii care au lucrat la crearea vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer susține că viața oamenilor va reveni la normal peste un an.

Profesorul Ugur Sahin a analizat impactul vaccinului asupra societății.

În opinia sa, impactul unui vaccin va începe să îşi facă simțit efectul în timpul verii.

Cofondator al BioNTech, Ugur Sahin estimează că imunizarea ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului, ducând la „reducere semnificativă a cazurilor”.

Săptămâna trecută, BioNTech şi Pfizer au anunțat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor are o eficienţă de peste 90%. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus expertul pentru BBC.

Potrivit lui, obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie. Profesorul Sahin a precizat că impactul mai mare se va întâmpla peste un an. „Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor”, a explicat specialistul.

Ugur Sahin a adăugat că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.