Confidenţialitate

Centura Verde Bucureșt-Ilfov, o inițiativă pentru un aer mai curat în Capitală. Alpinistul Alex Găvan: „Cerem autorităților să voteze și să promulge legea” | AUDIO

Un proiect de lege a fost depus recent în Parlament pentru protejarea copacilor din Ilfov. În plus, pentru a reduce poluarea este nevoie de o acțiune de reîmpădurire cât mai rapid.

Ca să vină în sprijinul inițiativei legislative, alpinistul Alex Găvan a creat platforma centuraverde.ro unde doritorii pot semna și o petiție.

„Piatra de temelie o constituie această lege, care a fost depusă în Parlament și anume: Protejarea Pădurilor din Ilfov. În același timp, Centura Verde presupune și reconectarea pâlcurilor de pădure rămase din foștii Codrii ai Vlăsiei astfel încât în viitor să ne putem lăuda cu o zonă de agrement deschisă sănătății locuitorilor pentru educație, pentru băi de pădure, pentru terapie. Pentru asta am creat platforma „Împreună pentru Centura Verde”, a spus alpinistul Alex Găvan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Activiștii de mediu cer urgentarea proiectului în Parlament

„Cerem autorităților să voteze și să promulge legea legată de protejarea ultimelor păduri din jurul Bucureștiului. În același timp, cerem un plan integrat pentru combaterea poluării aerului. Un plan integrat al Primăriei Municipiului București și al Consiliului Județean Ilfov. În același timp, ne dorim și un plan concret al politicienilor și al autorităților despre implementarea acestei Centuri Verzi București-Ilfov”, a mai spus alpinistul Alex Găvan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Legea privind taxa de solidarite pentru companiile din energie, întoarsă în Parlament | AUDIO