Confidenţialitate

Centrul pentru Prevenirea Bolilor: În România și alte șase țări, evoluția cazurilor COVID-19, îngrijorătoare

În România există un risc ridicat de mortalitate în cazul pacienților COVID-19, potrivit datelor unui raport al Centrului European pentru Controlul Bolilor.

În total, șapte state membre ale Uniunii Europene – România, Bulgaria, Cehia, Croația, Malta, Spania și Ungaria – înregistrează o evoluţie a epidemiei de COVID-19 care provoacă o „mare îngrijorare” şi riscuri crescute de mortalitate, este avertismentul Centrului.

Potrivit raportului, aceste ţări au „un procent mai ridicat de cazuri grave sau de spitalizări”. Implementarea unor măsuri mai stricte pare a fi singura strategie viabilă, mai scrie în raport.

Întrebat în conferința de presă de miercuri, de ce România este în continuare în topul  clasamentului mortalității COVID-19, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că sistemul sanitar din România are probleme:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la începutul pandemiei, în România,  4.591 de persoane infectate cu coronavirus și-au pierdut viața. Potrivit Libertatea.ro, România are 28 de decese la un milion de locuitori, în timp ce Europa are 5 decese la un milion de locuitori.