Confidenţialitate

Centrul Infotrafic: Restricții temporare pentru ridicarea copacilor căzuți pe șosele

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau din cauza vreunui eveniment rutier.

Se impun restricții temporare de scurtă durată (între 10 și 30 de minute) pentru ridicarea arborilor căzuți pe suprafața carosabilă, din cauza viscolului, în zona montană a județelor Alba (DN 74 Abrud și DN 75 Câmpeni), Arad (DN 79A, între localitățile Gurahonț și Gura Văii), Cluj (DN 1 în Negreni) și Harghita (DN 12, între localitățile Gălăuțaș și Sărmaș).

Se circulă în condiții de iarnă, fiind semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe majoritatea drumurilor din județele aflate sub Cod Galben și Portocaliu de ninsori, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Sălaj și Suceava, nefiind însă impuse restricții de trafic. Se acționează constant cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe autostrada A1, tronsoanele Sibiu-Deva și Deva-Nădlac, circulația se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, curat, fără precipitații în general, cu valori de trafic scăzute.

Pe autostrada A3, tronson Câmpia Turzii-Nădășelu, traficul rutier se desfășoară în condiții de ninsoare slabă între kilometrii 18 și 61, nu se depune pe suprafața carosabilă, se acționează preventiv cu material antiderapant, iar pe tronsonul Târgu Mureș-Chețani, circulația se desfășoară în condiții de ploaie, carosabil umed, fără probleme deosebite de trafic.