Centenarul Marii Uniri marcat la Roma cu un documentar și o expoziție cu fotografii-document

Agentia Nationala de Presa AGERPRES a prezentat la Roma in cadrul Festivalului International PROPATRIA – Tinere Talente Romanești o expoziție de fotografie si un documentar.

Pentru realizarea documentarului ”Marea Unire – Romania, la 100 de ani” jurnaliștii Agerpres au mers pe urmele celor care au infaptuit Unirea: in Basarabia, Bucovina de Nord si Transilvania, Urmasii celor care au pus umarul la reintregirea tarii deschid în acest material video culisele celui mai important moment istoric.

Expozitia de fotografie, numita ”Romania: Evolutie” numără imagini din arhiva Agenției Naționale de Presă care reflecta viata cultural-artistica, politica si sportiva a tarii de-alungul ultimului secol, dar si cateva fotografii din arhiva Associated Press.

Ne bucura sa colaboram de atatia ani cu AGERPRES si suntem onorati sa prezentam documentarul  in cadrul festivalului. O lectie de istorie atat pentru publicul roman,  cat si pentru publicul italian. Marea Unire – Romania la 100 de ani, documentarul AGERPRES, te face sa traiesti  istoria unui intreg popor, prin povestile de viata ale urmasilor celor care au realizat acest act memorabil„, a declarat Mioara Moraru, presedintele Asociatiei culturale romano-italiene Propatria.

Evenimentul a fost  organizat de Asociatia culturala romano-italiana Propatria, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Italia, cu sustinerea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si a Institutului Cultural Roman.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS