Celula teroristă neutralizată la Veneția plănuia să arunce în aer podul Rialto

Celula teroristă a cărei neutralizare a fost anunțată azi dimineața la Veneția plănuia să arunce în aer faimosul pod Rialto, construit în secolul al XVI-lea peste Canal Grande, relatează DPA, citând poliția italiană.

Suspecții arestați afirmă într-o înregistrare a poliției că “un atac la Veneția înseamnă să mergi direct în paradis, pentru că sunt atâția necredincioși aici”, a dezvăluit într-o conferință de presă procurorul adjunct venețian Adelchi D’Ippolito, citat de agenția italiană AdnKronos.

Aruncăm o bombă și pe urmă bum-bum“, au mai spus suspecții, potrivit înregistrării.

Forțele de ordine au arestat trei adulți și au reținut un minor, fiind efectuate totodată 12 percheziții. Toți suspecții sunt cetățeni din Kosovo cu permise de ședere italiene.

Potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, poliția intercepta aceste persoane de mai multe luni și le ascultase vorbind la telefon și cum ‘exultau’ după atacul din fața Parlamentului din Londra din 22 martie. Câțiva dintre ei își exprimaseră dorința de a merge să lupte în Siria alături de milițiile islamiste, potrivit sursei citate.

Podul Rialto este unul dintre cele patru poduri care traversează Canal Grande din Veneția.

El este cel mai vechi pod peste canal și reprezintă linia de demarcație între sestierele San Marco și San Polo.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS