Confidenţialitate

Celulă de criză la MAI pe tema aglomerației de la granița vestică | AUDIO

În punctul de trecere a frontierei Nadlac II din judeţul Arad s-au format cozi de mașini.

Timpul de aşteptare este de 50 de minute, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră.

Zeci de persoane ajunse la granița vestică, în ultimele 24 de ore, sunt cazate în centrele de carantină din județul Arad.

Situația a devenit tensionată după ce un grup de români a refuzat carantina.

Potrivit Mediafax, autoritățile locale i-a convins pe nemulțumiți să rămână și le-au fost recoltate probe biologice pentru teste de laborator.

Potrivit autorităţilor din Arad, toate persoanele care vin din Italia, pe la Vama Nădlac, indiferent de judeţul în care au domiciliu, sunt duse la centrele de carantină din Arad.

„Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la ora aceasta, aceasta este reglementare şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră”, a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad.

Potrivit autorităţilor arădene, numărul persoanelor care ar putea ajunge în judeţ, în următoarele ore, ar putea fi mai mare decât numărul spaţiilor de cazare pregătite până acum.

Situația este analizată într-o celulă de criză la Ministerul de Interne, a declarat, marți seară, șeful cancelariei premierului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Sunt implicate, în momentul de față, atât insituțiile din subordinea ministerului Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, cât și instituțiile prefectului din județele de graniță, responsabilii din Direcțiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, astfel încât să fie identificate și adoptate în cel mai scurt timp măsurile necesare”, a precizat Ionel Dancă.

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 350 de milioane de lei pentru achiziţia de materiale sanitare necesare.

Până la momentul actual, 29 de cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în România.

5 dintre acestea au fost declarate vindecate.