Confidenţialitate

Celebrul trompetist de jazz Wynton Marsalis susține primul recital în România

Celebrul trompetist american Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” vor cânta pentru prima dată în România

Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” vor veni pentru prima dată în România, la cea de-a XXI-a ediție a Întâlnirilor JTI.

Wynton Marsalis, cel mai cunoscut trompetist contemporan și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentiști ai momentului, vor susține un prim Concert de jazz la Sala Mare a Palatului, pe 1 iulie ora 20:00.

Al doilea concert al turneului va fi unul simfonic, pe 2 iulie, la ora 20:00, la Sala Radio. Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” vor interpreta, împreună cu Orchestra Națională Simfonică a României, dirijată de Cristian Măcelaru, simfonia ”The Jungle”. Compusă de Wynton Marsalis la comanda Filarmonicii din New York pentru a aniversa 175 de ani de la înfinţarea orchestrei, Simfonia ”The Jungle” a avut premiera parțială în decembrie 2016.

Cel de al treilea concert, de jazz, va avea loc pe 3 iulie, ora 21:00, în Piața Mare din Sibiu, inima orașului, devenită simbol al artelor spectacolului. Concertul se va desfășura în cadrul Zilelor muzicale româno-americane, organizate de Filarmonica de Stat din Sibiu, fiind totodată o avanpremieră la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, partener special al Întâlnirilor JTI.

Wynton Marsalis este primul artist de jazz care a interpretat și compus în toată gama, de la rădăcinile sale din New Orleans, până la jazz-ul modern.