Celebritățile deplâng dispariția lui David Bowie

 

Premierul britanic David Cameron şi actorul Ricky Gervais, care abia terminase de prezentat ediţia din 2016 a galei de decernare a Globurilor de Aur, cu doar câteva ore înainte ca decesul muzicianului să fie anunţat în mod oficial, se numără printre personalităţile publice care au transmis condoleanţe familiei îndoliate.

„Am crescut ascultându-l şi privindu-l pe geniul pop David Bowie. A fost un maestru al reinventării, care continua să aibă succes de fiecare dată. Moartea lui este o pierdere uriaşă”, a scris David Cameron, pe Twitter.

„Tocmai am pierdut un erou. Odihneşte-te în pace, David Bowie”, a scris la rândul lui pe Twitter actorul Ricky Gervais.

Membrii formaţiei Queen au publicat pe pagina de Facebook a trupei videoclipul piesei „Under Pressure”, la care au colaborat cu David Bowie, cu mesajul „This is our last dance…” – Acesta este ultimul nostru dans.

” A fost un om minunat şi bun, un artist extraordinar şi original”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a formaţiei britanice The Rolling Stones.

„Prietenia lui David a fost lumina vieţii mele. Nu am cunoscut niciodată o persoană atât de sclipitoare. A fost cel mai bun dintre toţi”, este mesajul postat de Iggy Pop pe pagina sa de Facebook.

Madonna şi-a exprimat şi ea regretul, pe Twitter, pentru dispariţia legendarului artist britanic: „Talentat. Unic. Geniu. A schimbat regulile jocului. Omul care a căzut pe Pământ. Spiritul lui va trăi pentru totdeauna!”.

„David Bowie a fost un adevărat inovator, un adevărat creator. Odihnească-se în pace!”, a scris pe Twitter rapperul Pharrell Williams.

Rockerul Gene Simmons, liderul trupei Kiss, a scris pe Twitter următorul mesaj: „David Bowie, ne vei lipsi îngrozitor.

Cu o carieră de aproape cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventa des stilul, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume, iar în 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

„10 ianuarie 2016 – David Bowie a murit liniştit, astăzi, înconjurat de familia sa, după o curajoasă luptă de 18 luni cu cancerul”, au anunţat reprezentanţii lui David Bowie, pe contul oficial de Facebook al artistului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS