Confidenţialitate


Cele mai sănătoase alimente ale lunii octombrie


Cele mai sănătoase alimente ale lunii octombrie

Octombrie este o lună de tranziție între căldura verii și răcoarea iernii, iar natura ne oferă o bogăție de alimente nutritive și de sezon. Aceste produse sunt esențiale pentru a ne pregăti organismul pentru temperaturile mai scăzute, întărindu-ne sistemul imunitar și oferindu-ne energia necesară.

1. Dovleacul
Dovleacul este un simbol al toamnei și un aliment extrem de sănătos. Bogat în vitaminele A, C și E, dar și în fibre, dovleacul este excelent pentru susținerea sănătății pielii, ochilor și a sistemului imunitar. În plus, semințele de dovleac sunt o sursă importantă de magneziu, fier și zinc, fiind ideale pentru sănătatea inimii și a oaselor.

2. Merele
Merele sunt unele dintre cele mai accesibile fructe ale toamnei. Ele sunt bogate în vitamina C, fibre și antioxidanți, având un efect benefic asupra sănătății inimii și a sistemului digestiv. De asemenea, merele contribuie la scăderea colesterolului și la menținerea unui nivel stabil al zahărului în sânge.

3. Nucile
Nucile sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, proteine și minerale esențiale, cum ar fi magneziu și fosfor. În plus, ele conțin o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3, care ajută la reducerea inflamațiilor și la susținerea sănătății creierului și a inimii.

5. Sfecla roșie
Sfecla roșie este cunoscută pentru proprietățile sale de a îmbunătăți circulația sângelui și de a crește nivelul de energie. Bogată în fier, acid folic și vitamina C, sfecla contribuie la sănătatea sângelui și susține regenerarea celulelor.

6. Varza
Varza este un aliment bogat în fibre, vitamina K, vitamina C și diverse fitonutrienți cu proprietăți antioxidante. Poate fi consumată în salate, murături sau gătită, și este recunoscută pentru capacitatea sa de a susține sănătatea digestivă și de a reduce inflamațiile. Este, de asemenea, un aliment excelent pentru sănătatea oaselor datorită conținutului ridicat de vitamina K.

7. Strugurii
Strugurii, mai ales cei de culoare închisă, sunt bogați în antioxidanți precum resveratrolul, care are proprietăți antiinflamatorii și cardioprotectoare. Consumul de struguri poate reduce riscul de boli de inimă, îmbunătăți circulația sângelui și susține sănătatea pielii.

Foto: shutterstock


Ultimele stiri
STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…