Confidenţialitate

Cele mai religioase state din UE. România, pe locul al doilea

Românii se numără printre cei mai credincioși locuitori ai țărilor Uniunii Europene, arată datele unui studiu Eurostat.

92% dintre cetățenii României cred că există Dumnezeu.  Țara noastră este depășită doar de Malta, în vreme ce la polul opus se află cehii și francezii.

Eurobarometrul clasifică spiritualitatea cetățenilor europeni se bazează pe 3 afirmații: „Cred că există un Dumnezeu”, „Cred că există un fel de spirit sau forţă de viaţă” şi „Nu cred că există niciun fel de spirit, Dumnezeu sau forţă de viaţă”.

Clasamentul este condus de Malta – unde 94% dintre locuitori cred în puterea divină, iar pe locul al doilea se află țara noastră: 92% dintre români cred în Dumnezeu.

Studiul include şi Turcia, țară candidată la aderarea în blocul comunitar, unde există un procentaj de 94% de credincioşi –în acest caz însă, e vorba despre musulmani.

La polul opus, Cehia este ţara cu cea mai mică proporţie a populaţie care crede în Dumnezeu – doar 16%, în vreme ce 4 din 10 francezi se declară atei.

La nivelul întregii Uniuni Europene, 72% dintre cetăţeni sunt creştini, 16% se declară agnostici sau necredincioşi, 7% sunt atei iar 2% sunt musulmani.