Confidenţialitate

Cele mai multe muzee s-ar putea redeschide abia la finalul lunii | AUDIO

Reprezentanți ai muzeelor spun, la Europa FM, că cele mai multe muzee s-ar putea redeschide în ultima săptămână a lunii mai.

Întârzierea, din cauză că Ministerul Culturii nu a trimis nici până acum o listă cu măsurile pe care trebuie să le respecte muzeele în perioada următoare.

“Așteptăm să vină acel ordin al Ministerului. Va prevedea o serie de măsuri specifice.

Una este situația muzeelor în aer liber, a muzeelor etnografice și alta este situația muzeelor a căror expoziție se află în interiorul unor clădiri. Până în ultima săptămână din luna mai, și Muzeul Național de Istorie va fi în măsură să primească public”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ernest Oberlander Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Redeschiderea muzeelor a fost printre primele măsuri de relaxare anunţate de autorităţi în urmă cu 3 săptămâni. Inclusiv preşedintele Iohannis şi premierul Orban au menţionat acest lucru.

În tot acest timp, au existat discuţii între muzee şi Ministerul Culturii, însă fără un rezultat concret.

“Între Muzeul Național de Istorie și Minister au existat consultări pe această temă, ultima fiind chiar aseară. Am înaintat Ministerului setul de măsuri pe care l-am elaborat noi, pe care-l vom aplica, atât în ceea ce privește protecția personalului, dar și pentru protecția vizitatorilor”, mai spune directorul Muzeului de Istorie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, încă de săptămâna trecută, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România a trimis la Ministerul Culturii mai multe propuneri privind reînceperea activităţii în condiţii de siguranţă.