Confidenţialitate

Cele mai cunoscute imnuri ale cluburilor de fotbal (P)

Cele mai importante cluburi de fotbal din lume nu se remarcă doar prin performanțele sportive, ci și prin imnurile pe care le au. AS Roma, FC Sevilla și FC Liverpool sunt doar câteva dintre echipele cu imnuri recunoscute la nivel internațional.

Momentul în care pe stadion se cântă imnul unor echipe generează multă emoție. Zeci de mii de oameni cântă la unison pe aceleași acorduri și rezultă un moment de neuitat, care îți poate face pielea de găină. În acest articol, te invităm să descoperi care sunt câteva dintre cele mai cunoscute imnuri ale cluburilor de fotbal din Europa.

AS Roma – Unico Grande Amore

“Unico Grande Amore” de Fausto Salvatori este imnul clubului italian AS Roma. În momentul în care pe Olimpico acest imn este cântat de 70.000 de spectatori, te poți transpune fără nicio problemă într-un univers aparte. Este un imn atipic, ca o melodie de dragoste.

De fapt, este o mărturie a dragostei pe care suporterii o poartă clubului AS Roma. Cu trei titluri câștigate în Serie A, 9 Cupe ale Italiei și 2 Supercupe câștigate, AS Roma are o mulțime de suporteri pasionați.

West Ham United – I’m Forever Blowing Bubbles

Melodia aparține Ben Selvin’s Novelty Orchestra și datează din 1918. A fost un hit în SUA la acel moment, iar ulterior a fost adaptată ca imn de clubul din Premier League West Ham United. Fanii clubului au început să cânte melodia pe stadion încă din anii ’20, iar ulterior a devenit imnul oficial al “ciocănarilor”. Ca un tribut adus clubului West Ham United, trupa de punk rock Cockney Rejects a realizat un cover în 1980. Imnul poate fi auzit și în filmul Green Street Hooligans.

FC Liverpool – You’ll Never Walk Alone

Acesta este poate cel mai cunoscut imn de fotbal din lume. Este imnul formației FC Liverpool și a fost compus de Richard Rodgers după versurile lui Oscar Hammerstein II. În Marea Britanie, versiunea cu cel mai mare succes le aparține lui Gerry and the Pacemakers. Chiar și Elvis Presley a avut o variantă a acestui cântec. După ce versiunea interpretată de Gerry and the Pacemakers a devenit un hit în Marea Britanie era cântată de fanii lui Liverpool pe terasele din jurul stadionului, iar apoi în interiorul Anfield. Astfel a devenit un imn oficial al clubului.

Liverpool este recunoscută pentru pasiunea fanilor, care îi sunt alături chiar și în momente mai grele, așa cum sunt ultimele sezoane, în care Manchester City a fost mereu favorita numărul 1 la pariuri să câștige Premier League.

FC Sevilla – Centennial Anthem

Compus în 2005 de cântărețul Javier Labandón “El Arrebato”, acesta este al doilea imn al FC Sevilla, dar cel mai cunoscut. În momentul lansării, a devenit hitul numărul 1 la posturile de radio din Spania, iar în 2006 a fost al doilea cel mai bine vândut album din Spania.

Ulterior, El Arrebato a primit discul de aur pentru acest imn, într-o ceremonie care a avut loc chiar pe stadionul celor de la FC Sevilla. Melodia transmite multă emoție, iar momentul în care este interpretată de fanii clubului andaluz este cu adevărat magic. FC Sevilla s-a remarcat în Cupa UEFA / Europa League, competiție în care s-a impus de șapte ori.

Juventus Torino – Juve, Storia Di Una Grande Amore

Acesta este al cincilea imn oficial din istoria clubului Juventus Torino. A fost scris de Alessandra Torre și Claudio Guidetti și este interpretat de Paolo Belli din 2007. Prin acest imn, fanii torinezi își manifestă dragostea față de una dintre cele mai titrate echipe din istoria fotbalului italian. Juventus a câștigat de 36 de ori campionatul (record), de 14 ori Cupa Italiei (record) și de 9 ori Supercupa Italiei (record). S-a impus în Champions League de 2 ori, o dată în Cupa Cupelor și de 3 ori în Cupa UEFA.

Foto: CNN