Cele mai bune aplicații de smartphone pentru editarea fotografiilor

Am butonat toată săptămâna prin magaziile android și iOS, mi-am dat seama că există mii de  aplicații pentru editarea fotografiilor.

Care este cea mai bună? Nu există aplicație mai bună decât #Instagram pentru editarea fotografiilor pe smartphone. #delaradio


Din punctul meu de vedere, răspunsul este  Instagram. Pentru că părerea mea e că niciun editor foto nu are filtre atât de bine-realizate și integrate precum cele ale Instagram-ului. Însă m-am gândit ca astăzi să vă dau câteva alternative pe care să vă puteți baza și pe care să le folosiți cu încredere.

interfaz-pixlr-express

Pixlr Express  este dacă nu cea mai bună, sigur în top 3 aplicații de editare foto. Are peste 600 de efecte pentru modificarea culorilor şi numeroase unelte pentru îndreptatea fotografiilor, tăierea lor sau aplicarea unui punct de focalizare. Ca la orice aplicație de acest fel, pot fi ajustate contrastul fotografiei, luminozitatea și căldura. Însă cel mai important lucru: aplicația nu îți va scădea calitatea fotografiei – un lucru pe care am observat că-l fac multe alte aplicații de acest gen. În plus, Pixlr Express are și o variantă online, pentru desktop, cu aceleași caracteristici, pe care o găsiți dacă dați click aici.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pixlr.express

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/autodesk-pixlr-photo-editor/id526783584?mt=8

VSCO-Cam-Interface

Aplicația VSCO Cam este considerată de mulți pasionați cel mai puternic program de procesare foto care există pe Android și iOS. Are o colecție impresionantă de filtre care imită inlusiv textura filmului fotografic sau stilul vintage. Vestea proastă e ca anumite filtre costă, deși aplicația în sine este gratuită. Din aplicație poți distribui cu ușurință imaginile atât pe Instagram, cât și pe Facebook și Twitter.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vsco.cam

iOS: https://itunes.apple.com/en/app/vsco-cam/id588013838?mt=8

pomelo-app

Cea de-a treia aplicație se numește Pomelo. Trebuie să știi că îți cam scade calitatea pozelor, dacă mă-ntrebi pe mine, însă diferențele sunt greu de sesizat. Vine cu o serie de filtre prietenoase, care vor da un iz mai degrabă hipsteresc decât artistic pozelor tale. În plus, modificările sunt subtile așa că poza ta va arăta cât mai aproape de …natural.  La fel ca la VSCO, vei putea distribui pozele direct pe paginile tale de pe rețelele de socializare.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meitu.pomelo&hl=en

iOS: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meitu.pomelo&hl=en